Japonský kuchyňský nůž Santoku 170 mm série Miyabi Isshin
Nůž Santoku je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se...
1 713 Kč
Skladem
Garantovaný nákup z Marmiton.
Seřadit:
Nejlevnější nabídky (4)
Do 3 dnů • 1 varianta101 Kč68 % • 90 recenzíDalší informace
Japonský kuchyňský nůž Santoku 170 mm série Miyabi Isshin
Nůž Santoku je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se...
Japonský kuchyňský nůž Santoku 170 mm série Miyabi Isshin
Nůž Santoku je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť s trojím nýtováním Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
Délka rukojeti: 120 mm
Délka čepele: 170 mm
Celková délka: 295 mm
Hmotnost: 95 g
Nůž Santoku 170 mm Kanetsugu Miyabi Isshin má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli AUS-8, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Jádro z japonské oceli AUS-8 je vloženo mezi 2 vrstvy nerezové oceli SUS-410.
Rukojeť západního stylu je vyrobena z přírodního dřeva Palisandru. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Dvojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení ostří k rukojeti.
Doporučení a údržba: ✅ nůž Santoku 170 mm Kantsugu Miyabi Isshin z japonské oceli AUS-8, nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte. ✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části. ✅ Nepožívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání. ✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem. ✅ Pokud víte, že nůž z oceli AUS-8 nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin. ✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.