Samura Univerzální nůž Mo V 125mm
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
Perfektní
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
- Univerzální nůž.
- Žádná.
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
- kvalitní, dizanově pěkný, ostrý
Parametry produktu
Popis produktu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tento univerzální nůž je nejčastěji používaným nožem v kuchyni a je naprostou nezbytností pro každou hospodyňku. Je schopen provádět celou řadu kuchyňských prací (v případě, že nemáte specializované nože) - od krájení chleba a pečiva, uzenin a sýrů až po zpracování zeleniny a ovoce. Jednodílná čepel z vysoce kvalitní oceli s vysokým obsahem molybdenu a vanadu je odolná vůči korozi, pevná a nenáročná na údržbu.
Laminátová rukojeť G-10 umožňuje, aby práce v kuchyni byla pod absolutní kontrolou. Využijte všechny jeho pozitivní vlastnosti!
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 24,5 cm
- Délka čepele: 13 cm
- Hmotnost: 88 g
Přednosti nožů Samura: vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů) rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces. 5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Důležitost broušení a leštění nožů.
Jak na broušení nožů snadno a rychle.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
Perfektní
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
- Univerzální nůž.
- Žádná.
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
- kvalitní, dizanově pěkný, ostrý
, zakoupeno v NEJostrejsiNoze.cz
- Japonský pěkně udělaný nůž.
- Karbonová ručka.
- Snese myčku.
- Kvalitní ocel na čepeli.
- Lehký a velmi kompaktní.
- Ostrý až hrůza.
- Snadno se myje, na ocel se potraviny "nelepí."
- Dobrá cena.
Je to nůž střední třídy a na to je velmi pěkně zpracován.
Délkou ostří lze použít jako univerzální.
Je vyvážený do ruky. Řezivost velmi dobrá.
Pružnost /tvrdost/ čepele ja "akorát."
Při práci ocel "zvoní." Doporučuji.