XinZuo Nůž loupací a zdobící PARING B32 3,5"
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Damano.cz
Nůž opět není ručně broušený, jak slibují v nabídce. Když se podíváte na ostří pod mikroskopem, je jasné, že broušení je pouze základní strojové. Ano, je ostrý, ale ručně naostřený a zaleštěný by mohl být významně více...
Pro Evropana je rukojeť pocitově trochu menší, než by mohla být. Ale třeba pro ženy by mohl být ideální.
Parametry produktu
Popis produktu
Malý, ale ostrý
Dokonalá kombinace pro precizní práci. Díky zaoblené špičce se nůž nezapíchává. Budete mít tak stoprocentní kontrolu nad sebemenším řezem. Tomu pomáhá i jeho ergonomická rukojeť a ručně broušené ostří.
Nůž Xinzuo® Paring B132 (3,5") se hodí na:
- loupání a očišťování ovoce a zeleniny.
- precizní malé řezy.
- špikování masa.
- food carving.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z extrémně odolného, přesto lehkého materiálu G10. Perfektně padne do ruky, takže se nůž jednoduše ovládá a zaručuje jistý pohyb. Povrch je totiž nepřilnavý, ale zároveň zabraňuje nechtěnému sklouznutí prstů. Nenasává vlhkost ani pachy. Vydrží tak i drsnější zacházení. A hlavně dlouhé roky bez známek opotřebení. ... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Xinzuo® Paring B32 (3,5")
Jádro čepele: 10Cr15CoMoV*
Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L
Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella
Stupeň ostrosti: 6 až 8 N
Tloušťka čepele: 2 mm
Materiál rukojeti:
G10**
Prvky rukojeti: tvarovaná se zadním nýtem
Hmotnost: 105 g
- Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní
- * Extrémně odolný kompozitní materiál ze skelných vláken a epoxidové pryskyřice lisovaných při vysokém tlaku a teplotě
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xinzuo® Paring B32 si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Damano.cz
Nůž opět není ručně broušený, jak slibují v nabídce. Když se podíváte na ostří pod mikroskopem, je jasné, že broušení je pouze základní strojové. Ano, je ostrý, ale ručně naostřený a zaleštěný by mohl být významně více...
Pro Evropana je rukojeť pocitově trochu menší, než by mohla být. Ale třeba pro ženy by mohl být ideální.