Forged Filetovací nůž VG10 20,5 cm
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Série kuchyňských nožů Forged VG10 patří ve světě nožů ke špičce. Tato řada je pojmenována podle druhu použité oceli. Japonská ocel VG10 zaručuje ideální tvrdost čepele a její vysokou kvalitu a odolnost. Nože jsou ručně kované v pěti vrstvách, což jim dodává autentický vzhled. Speciální rukojeť je vyrobena z luxusního kořenového dřeva. Nože jsou navíc dodávány s luxusním koženým pouzdrem, které ochrání čepel před poškozením. Dřevěná dárková krabička je už jen třešničkou na dortu!
Technické parametry:
- Materiál: Japonská ocel VG10 / tvrdost 60 Rockwell
- Délka čepele: 20,5 cm
- Tloušťka čepele: 2 mm
- Úhel broušení: 18°
- Provedení: Ruční kování v pěti vrstvách
- Rukojeť: Z kořenového dřeva
- Balení: Dřevěný box
Naše nože jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný nejen svou velikostí, ale i svým vzhledem a provedením. Díky specifickému výrobnímu procesu doporučujeme dbát pokynů k údržbě a použití.
Údržba
Nože Forged nejsou vhodné pro mytí v myčce.
Nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování.
Před prvním použitím nůž nejprve očistěte. V případě rukojeti nožů Brutte a Intense může ochranná vrstva zmizet až po opakovaném použití.
Nůž umývejte vždy ručně, teplou vodou a menším množstvím saponátu. Poté vždy důkladně osušte hadříkem.
Po každém použití je nůž třeba opět vyčistit a osušit. Pokud nůž zůstane příliš dlouho v kontaktu s kapalinami nebo jinými látkami, mohou se objevit rezavé skvrny.
Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, je vhodné jej lehce potřít olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Dřevěné rukojeti lze po vyschnutí ošetřit olejem. Doporučuje se typ olejů, které se používají k péči o dřevěná servírovací a krájecí prkýnka.
Broušení a péče
Nože lze ošetřit – naostřit pomocí ocílky Forged s kvalitní brusnou diamantovou vrstvou, která je speciálně vyrobená pro tento účel.
Vezměte prosím na vědomí: pomocí ocílky odstraníte malé otřepy a hrboly na břitu a nůž je pak ostřejší. Nejedná se ale o broušení, jako je tomu u profesionálního brusiče.
V závislosti na použití doporučujeme ostření čepele provést profesionálním brusičem nožů, jednou nebo dvakrát ročně.
Záruka
Kované nože jsou vyráběny s velkou péčí.
Na to se vztahuje 10-ti letá záruka.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.