Mcusta Zanmai BEYOND Santoku nůž 18 cm
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v BRUSNEKAMENY.CZ
- Lehký, pevný
- ergonomická rukojeť
- čistý vzhled, bez "kudrlinek"
- velmi ostrá a tvrdá ocel, úzký profil, krájí se s ním plynule
- vyšší cena
- špičková ocel je pouze jádro, samotné ostří pak do cca centimetru (zase je nůž výrazně levnější než varianty jen z této oceli)
- ostří není nerez, je potřeba počítat s korozí a nůž včas čistit (koroduje hezky do modra)
Moc pěkný a velmi lehký nůž, hezky se s ním pracuje. Ocel je (teoreticky) křehčí, ale velmi tvrdá, na druhou stranu se má lépe brousit (to prubnu někdy později...)
Osobně, pokud někomu nevadí damaškový vzhled (který je teď snad všude), bych doporučoval od stejné firmy "classic" verzi, která má nerezovou ocel VG10. S tou mám dobré zkušenosti, a narozdíl od AUS10 se i lehce brousí.
Pokud strkáte nože do myčky, nekupujte si samozřejmě ani jeden, je to škoda peněz :-o
Parametry produktu
Popis produktu
Bunka nůž s ostřím o délce 18 cm ze série ZANMAI Beyond. Rukojeť ze dřeva Hinoki a čepel uhlíkové oceli Aogami Super. Vyrobeno v Japonsku. - typ nože: Bunka - délka ostří: 180 mm - délka rukojeti: 135 mm - celková délka: 337 mm - váha nože: 163 g - tvrdost oceli: 62-63 HRC - oboustranné ostří do "V" - materiál čepele: 3 vrstvy- vnější z nerez. oceli a jádro z Aogami Super (uhlíková ocel Super Blue Steel) -záštita z broušené Alpaky (slitina Nickel silver) - kroucená osmihranná rukojeť s dekorativním nýtem - materiál rukojeti: dřevo Hinoki - dodáváno v dřevěné kazetě - EAN: 4964496911157 - výrobce MARUSHO INDUSTRY Inc. - vyrobeno v Seki City, Japonsko Upozornění: Jádro čepele z uhlíkové oceli vyžaduje větší péči (zvýšená náchylnost na korozi). Patina vzniklá užíváním nože není na závadu. Z důvodu velmi vysoké tvrdosti oceli a tenkých profilů čepelí používejte tyto nože pouze na krájení potravin (sekání a páčení je vyloučeno). Série BEYOND je novinkou japonské značky MCUSTA ZANMAI pro rok 2020. Beyond nahrazuje původní řadu Twisted a ponechává si z ní moderní rukojeti ve tvaru krouceného osmihranu. Ty jsou vyrobeny ze dřeva Hinoki a zakončeny stylovou záštitou z broušené Alpaky. V rukojeti samozřejmě nechybí ozdobný nýt s mozaikou jak už to u kuchyňských nožů ZANMAI bývá. Na čepel je zcela nově použit třívrstvý sendvič složený z vnějších vrstev nerezové oceli a jádra z uhlíkové oceli Aogami Super (Super Blue Steel), která dosahuje tvrdosti 62-63 HRC. Každý nůž je zabalen do dřevěné dárkové kazety s mašlí.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v BRUSNEKAMENY.CZ
- Lehký, pevný
- ergonomická rukojeť
- čistý vzhled, bez "kudrlinek"
- velmi ostrá a tvrdá ocel, úzký profil, krájí se s ním plynule
- vyšší cena
- špičková ocel je pouze jádro, samotné ostří pak do cca centimetru (zase je nůž výrazně levnější než varianty jen z této oceli)
- ostří není nerez, je potřeba počítat s korozí a nůž včas čistit (koroduje hezky do modra)
Moc pěkný a velmi lehký nůž, hezky se s ním pracuje. Ocel je (teoreticky) křehčí, ale velmi tvrdá, na druhou stranu se má lépe brousit (to prubnu někdy později...)
Osobně, pokud někomu nevadí damaškový vzhled (který je teď snad všude), bych doporučoval od stejné firmy "classic" verzi, která má nerezovou ocel VG10. S tou mám dobré zkušenosti, a narozdíl od AUS10 se i lehce brousí.
Pokud strkáte nože do myčky, nekupujte si samozřejmě ani jeden, je to škoda peněz :-o