Miyabi Japonský malý nůž SHOTOH 11 cm
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v KULINA
Výborný nůž
Parametry produktu
Popis produktu
"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně."
Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař
Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, loupání a krájení zeleniny i ovoce. Díky jeho neobyčejně jemnému ostří využijete tento nůž i jako dokonalý nástroj ke špikování masa. Krátká čepel a pohodlná rukojeť umožní precizně vedené řezy.SHOTOH patří v Japonsku mezi nejoblíbenější a nejběžnější nůž.
Specifikace: délka čepele 11 cm, délka rukojeti 9,3 cm, hmotnost 94 g
Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 5000FCD vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí a proměnlivým damascénským vzhledem čepele byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost.
Jádro je vyrobeno z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Damascénský vzhled tvoří dalších 48 vrstev nerezavějící oceli, vzor na každém noži je neopakovatelný. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami.Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.
Rukojeť tvaru D poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní. Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem. Eleganci temné rukojeti umocňují promyšlené dekorativní prvky. Decentní zdobná linka je provedena v červené barvě, která v Japonsku symbolizuje náruživost, upřímnost a nadšení. Jemný detail v podobě mozaikového čepu a nerezové patky s logem, dokreslí atmosféru Dálného východu.Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 5000FCD plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.
Extrémně tvrdé jádro z dvakrát tvrzené chromové oceli FC61
Jemný karbid 61 HRC
Tvrdost 60 Rockwella
CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování 49 vrstev oceli
Damascénský design čepele – proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu
Extra zaoblený tvar čepele
Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
Autentický, úzký japonský tvar
Ostří Katana edge
Symetrický výbrus
Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka
Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
Nerezová patka s logem
Nedoporučuje se umývat v myčce
Doživotní záruka na výrobní vady čepele
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.
Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice.Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin.Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.
Doporučení a údržba:
Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. Zmražené potraviny
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
Zabraňte ohýbání nože
Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
Chraňte ostří před nárazem
Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
Skladujte nůž na bezpečném místě
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v KULINA
Výborný nůž