Samura okinawa SO-0111 Nůž Yanagiba 27 cm
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Jednostranná čepel spolu s rukojetí z palisandrového dřeva činí tento nůž Yanagiba podobným tradičním japonským mečům. Perfektní vlastnosti a geometrie OKINAWA yanagiba zajistí přirozenou a originální chuť jídla. Černá nylonová opěrka na rukojeti poskytuje další vyvážení a hygienu při používání. Obzvláště důležitým prvkem u tohoto nože je jeho extrémně dlouhá čepel, která je nabroušeno jednostranně. I když primárním účelem nožů yanagiba je japonská kuchyně a býval také označován jako šéfkuchařský sushi a sashimi nůž, hodí se pro zpracování mnoha potravin mezinárodní kuchyně. Můžete s ním pohodlně nakrájet a naporcovat hovězí a vepřové steaky, mořské plody a zeleninu. Čepel tohoto kuchyňského nože Samura je vyrobena z prvotřídní japonské oceli AUS-8, jejíž tvrdost umožňuje noži vypořádat se s tvrdými potravinami a zachovat si stejné vlastnosti po mnoho let. Tento nůž můžete používat doma i v profesionálních kuchyních bez ohledu na úroveň vaření. Společnost Samura je známá svými prvotřídními kuchyňskými noži a příslušenstvím, které ji proslavily po celém světě.
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 42 cm
- Délka čepele: 27 cm
- Hmotnost: 226 g
Přednosti nožů Samura: vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů) rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces. 5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Důležitost broušení a leštění nožů.
Jak na broušení nožů snadno a rychle.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.